NAV

Idag ringte jeg NAV for å høre litt om mine rettigheter - å hu i den andre enden virket som ei sikkerlig bitch, ikke noe moro å ringe dit - gruer meg hver gang.. Jeg ringte å spurte om rettighetene min så fikk jeg i svar om at hu ikke skjønte hva jeg mente - så da måtte jeg bare si det rett ut - PENGER I SVANGERSKAPET - siden jeg ikke er i jobb, men jobbet frem til uke 12. Så sa hun at jeg ikke kunne få noe hjelp derfra - så spurte jeg henne om hvordn jeg skulle få betalt regninger da - siden jeg ikke skulle få støtte av de - å ja sa hun plutselig, du kan få sosialhjelp. Så ble hun liksom helt stille å sa ingenting, måtte jo dra ord ut av munnen hennes.. Jaja fant ihvertfall ut at jeg hadde krav på penger - Så i morgen skal jeg ned på nav for å søke om sosialhjelp og engangst. Får engangst i uke 26 :) 

Det hørtes ikke ut som hu dama var så veldig glad i jobben sin - sur padde! - Kanskje på tide å finne seg en ny jobb når man er så frekk i tlf for ingenting.. Personlig ville jeg aldri jobber for NAV. 

15 kommentarer

Twistedangie

23.jan.2012 kl.13:50

Hai! Om du ikke har jobbet opp over 100tusen eller 120tusen året før har du ikke krav på dagpenger, men du har krav på stønad til livsopphold! Det kan de ikke nekte deg så lenge du er medgjørlig om det gjelder kurs eller jobb. :)

http://twistedangie.com

lykkeliten2011

23.jan.2012 kl.14:13

Twistedangie: Jeg har tjent 115 000 ;) men hu sa jeg skulle få det ;) så håper på det ! Jeg kan nemelig ikke jobbe mere enn 30% .. men jeg har sagt at jeg er villig til å jobbe 30% så lenge jobben er tilrettelagt meg ;)
Desverre er det for mange av de har jeg hørt! Det er synd. Trudde jobben dems var å hjelpe andre. Men men.. Ikke la det ødelegge dagen din :)
Ja, NAV er nok litt håpløse innimellom, kommer litt an på hvem en snakker med. :-b Selv har jeg jobbet frem til uke 19 - 20, da ble jeg sykmeldt en periode, og etter det har jeg valgt å ikke jobbe. Så nå går jeg på dagpenger inntill videre. :-)

lykkeliten2011

23.jan.2012 kl.15:29

Helene Heil: Ja det tror jeg på, men de jeg har snakket med hittill har vært sikkerlig frekke mot meg.. personlig liksom;P

Okei.. håper også jeg får dagpenger for jeg har jo regninger som jeg må få betalt før de går til innkasso - ellr jeg tror de kommer til å gå til innkasso uannsett for NAV bruker jo 6uker før de sender ut den første "lønningen"

Men får du like mye i dagpenger som du fikk når du jobbet? :)

lykkeliten2011

23.jan.2012 kl.15:30

oreophilum: nei skal ikka la de ødelegge dagen min :) begynte med litt trålldeig slik at jeg fikk tankene litt vekk :)

Ida - mamma til Noah :)

23.jan.2012 kl.16:50

Jeg tror dagpenger bare er ca 60% av det man fikk sist man jobbet... Og jeg tror man må være aktivt arbeidssøkende for å motta det, altså at man må levere meldekort hver 14. dag. Og da må man ta en jobb hvis man kan. Men er ikke helt sikker altså :)

lykkeliten2011

23.jan.2012 kl.16:55

Ida: Hu i tlf sa det at jeg kunne søke om å få like mye penger som jeg fikk 6mnd av de 10 siste mnd jeg jobbet :) - Jeg kan ikke jobbe mere enn 30% å der er kravene på kurs 100% så jeg kan evt- få sykemelding fra legen :)
Nav er bare vanskelig på ALT.. heldigvis har jeg jobbet nok til å få penger, så alt er i orden her :)

lykkeliten2011

23.jan.2012 kl.17:33

Linn: Ja vet! utrolig slitsomt - gruer meg hver gang jeg ringer de - å har alltid pappa vedsidna meg slik at jeg bare kan gi røret til han om de skal være så vannsklige! ;p

24.jan.2012 kl.03:05

hvorfor velge å få barn når du ikke vet om du har mulighet til å betale dine egne regninger?

hvorfor velge å få barn når du ikke kan forsørge det barnet uten hjelp fra NAV?

og hvorfor jobbe frem til uke 12 for så å si opp slik at du ikke har krav på sykepenger og svangerskapspenger? dette er ikke frekt ment, men bare lurer.

huff, for en vanskelig situajson. det blir vel ikke lettere av at NAV har LANG behandlingstid samt er sure :/ håper det ordner seg tilslutt.

lykkeliten2011

24.jan.2012 kl.10:56

Anonym: Alle barn er ikke planlagte - Men det er ett liv å det har like lett til å leve som alle andre barn, så lenge man vet man kan ta vare på ett barn - Noen som både jeg og BF er i stand til

Jeg gikk på p-sprøyte men ble gravid alikevell

Jeg får hjelp fra NAV - det er bare det at de er litt vannsklige å snakke med siden de er så frekke hele tiden..

Jeg får på overgangst - engangst - sosialhjelp og bostøtte.. men ja behandlingstiden er på 4 uker å etter 6uker skal man ha fått pengene.. - Det er ikke slik at jeg ikke kan betale regningene mine nå! for jeg har fortsatt en del penger på kontoen slik at jeg kan få betalt de regningene jeg har nå! Siden jeg fikk delt opp feriepenger i 2 deler..

BF jobber også så han gir også mye støtte når barnet har kommet..

Jeg hadde brukt opp sykemeldingene mine - så da var valget å begynne 100% igjen noe som ikke jeg kan.. + at jeg ikke trivdes så da var valget veldig enkelt. - Trivsel har mye så si for meg - å så lenge ikke jeg trives i en jobb så ser jeg ingen grunn til å fortsette heller!

Jeg får veldig mye hjelp fra foreldrene mine og vennene mine.. Jeg arver det meste av utstyr som gjør økonomien enklere..

Det er bare det at NAV - skal være litt vannsklige noen ganger..

Men alt ornder seg!

lykkeliten2011

24.jan.2012 kl.10:58

Anonym: RETT til å leve* mente jeg hehe

C

24.jan.2012 kl.13:03

Skjønner :) får du overgangsstønad også? Er du ikke sammen med barnefaren? Lykke til videre :)

lykkeliten2011

24.jan.2012 kl.13:14

C: Ja ;) nei vi er ikke sammen - men vi har veldig god kontakt og vi er som kjærester men vi er ikke offisielle kjærester - å så lenge vi ikke bor sammen så får jeg overgangst ;)

Skriv en ny kommentar

lykkeliten2011

lykkeliten2011

20, Skedsmo

Mitt navn er Tina er 20 år og gravid og venter vår lille lykkeliten i juni.. kommer fra skedsmokorset

Kategorier

Arkiv

hits