OCD - Tvangslidelse

Jeg har gått aktivitør linja på videregånde - nettopp fordi jeg ville jobbe med OCD som er tvanglidelser

Jeg kan mye om det fra skolen og har også venner som har OCD.. og andre psykiske lidelser

Før når jeg så på film på nettet så ble jeg helt gal om musepilen var synlig - merkelig mener du? helt normalt for meg..

Men det har gått over mer eller minde.. 

1% av norsk befolkning lider av OCD.. en helt absurd og vannskelig lidelese..

Eksponeringsterapi hjelper veldig mye på OCD - nettopp fordi man blir satt til oppgaver som er langt over den grensen "du" er villig til å gå.. og det er jo nettopp derfor den funker så bra også.. 

Det som kan være veldig ubehaglig for noen som for kan være helt normalt - er veldig vannskelig! 

Hva er normalt og hva er det som er unormalt? det er jo ikke normalt å skjekke lyset 5-10 ganger før man er ferdig - men for de med OCD - ellr de som har den type tvang  er det helt normalt..

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg er så opptatt av OCD - men det er jo fordi jeg synes det er så spennende - at hjernen kan mindfucke en person så det gjør vondt.. Hvorfor den gjør det? hva hjelper osv.. 

Jeg har sett litt på pysk forandring - å synes igrunn det er et bra program å se på - 

Der følger man 8 personer med OCD - ei er redd for å smitte andre - en som er redd for kroppsveske - ei som ikke klarer å ta på glass uten å få ubehag i fingrene - en som ikke klarer å gå i dusjen uten å vaske seg grundig flere ganger.. 

Dette er jo en helt forferdelig lidelse - den ødelegger hverdagen til mange.. 

Man kan bli helt kvitt OCD heldigvis!

Jeg lærte litt om eksponeringsterapi på skolen - å synes det var veldig artig å lære hvordan man kan ta styringen over sitt eget liv igjen. Vi lærte det at man skal bare gjøre det mest utenkelige - og overdrive det til det maximale - å det skal gå fort, man skal ikke nøle.. Å de som jobber nettopp som eksponeringsteraputer er flinke til å få fokuset bort fra angsten og der lærete jeg en viktig ting - at man er direkte - ingen nøling/ det skal gjøres - sette mål for pasienten - Gå tilbake på øvelser, når man har gått vidre er det viktig og opprettholde de øvelsene for ellrs vil angsten fortere komme tilbake igjen.. Det er jo også veldig viktig med tilitt - at man blir til å stole på..  

Jeg var jo også lærling som aktivitør - men måtte gi meg på 2året - da jeg var gravid i uke 12.. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lykkeliten2011

lykkeliten2011

20, Skedsmo

Mitt navn er Tina er 20 år og gravid og venter vår lille lykkeliten i juni.. kommer fra skedsmokorset

Kategorier

Arkiv

hits